ABBYY FLEXICAPTURE

Waarom organisaties hun factuurverwerking automatiseren.

Blog

Waarom organisaties hun factuurverwerking automatiseren.

De traditionele manier van factuurverwerking is erg omslachtig en foutgevoelig. Steeds meer organisaties kiezen er daarom voor om factuurverwerking te automatiseren, waardoor men kan focussen op andere belangrijke taken.

Laten we beginnen met wat eenvoudige berekeningen: De gemiddelde boekhouder kan 5 facturen handmatig per uur verwerken, met een gemiddelde snelheid van ongeveer 12 minuten per factuur. De boekhouder of factuurverwerker voert dan vrijwel altijd de zelfde taken uit:

  • Invoeren van gegevens
  • Controle van invoer
  • Corrigeren
  • Verwerken van de factuur

Kort samengevat; als we uitgaan van een gemiddeld uurloon van €20,- per uur betekent dit dus dat het verwerken van één factuur gemiddeld €4 kost. Automatisering daarentegen kan tientallen facturen per uur foutloos verwerken voor een fractie van de kosten.

Automatiseer processen en laat waar mogelijk de technologie het werk doen.

Menselijke interactie is natuurlijk in veel gevallen waardevol op andere zakelijke gebieden, maar geld dit ook voor factuurverwerking? Veelal kan dit proces volledig geautomatiseerd worden voor een hoger rendement op arbeid. Indien menselijke interactie noodzakelijk is kan een factuurverwerkingsoplossing uw medewerkers notificeren. Dit stelt de verwerker instaat om de software te “begeleiden” naar herkenning van de juiste gegevens, zodat deze een interne database opbouwt voor toekomstige herkenning van de leverancier.

Naast het financiële aspect zijn er nog andere voordelen aan factuurautomatisering:

  • Tijd besparen in het fulfilmentproces waardoor foutmarges worden beperkt.
  • De productiviteit van medewerkers verhogen en tegelijkertijd de operationele kosten verlagen.
  • Inzicht in het proces middels workflow(s).
  • Inzichtelijk krijgen van data voor analyses.

De slimme én schaalbare oplossing voor factuurverwerking via ECMsolutions.

ABBYY FlexiCapture voor factuurverwerking automatiseert de vastlegging, herkenning, extractie van velden en validatie van gegevens. Hiermee worden inefficiënties en de fouten en kosten die gepaard gaan met handmatige factuurverwerking verminderd omdat gegevensinvoer en de fysieke verwerking van papier overbodig worden.

Klaar om geautomatiseerde factuurverwerking van ABBYY Flexicapture te ervaren? Ontdek de mogelijkheden van ABBYY via ECMsolutions en laat je adviseren door onze ervaren consultants.

Klik hier en bekijk de mogelijkheden van ABBYY FLEXICAPTURE via een demo of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.