Overstappen naar cloud fax. Hoe werkt het?

Blog

Overstappen naar cloud fax. Hoe werkt het?

Verstuur je nog faxen of wil je graag opdrachten van klanten die faxen ook kunnen blijven ontvangen? Dat kan met cloud fax zonder afhankelijk te zijn van een kostbare fax server, faxapparaat of speciale MFP faxkit. 

Overstappen naar cloud fax? Regelmatig krijgen wij van verschillende organisaties vragen over de overstap naar cloud fax en welke voordelen dit met zich mee brengt. Veel van deze klanten hebben op het moment dat ze zich melden een traditionele faxserver of werken zelfs nog met fysieke faxapparaten. De naam geeft het al aan, alles draait volledig in de cloud en je wordt volledig ontzorgt. Er zijn geen servers meer waar beheer op uitgevoerd dient worden, het is meer niet nodig om faxlijnen te onderhouden en vaak kan er ook een interessante kostenbesparing worden gerealiseerd. Met cloud fax betaal je op basis van het aantal pagina’s dat verwerkt wordt. Op deze manier betaal je dus nooit te veel.

“Organisaties zien graag het periodieke beheer en onderhoud voor de faxfunctionaliteit verdwijnen maar kunnen niet volledig van fax afstappen in verband met de rechtsgeldigheid van documenten die via fax verstuurd worden.” — Rudy Hermus, Product Specialist ECMsolutions.

All-IP en cloud fax.

Daar komt nog bij dat een toenemend aantal organisaties te maken krijgt met zogenaamde transmissie fouten in het faxverkeer. In een reeds eerdere gepubliceerde blog is door ons al ingegaan op de All-IP trend en welke gevolgen dit heeft op het succesvol kunnen afleveren of ontvangen van een faxbericht. Met cloud fax behoort dit probleem tot het verleden, en ben je zeker dat de faxcommunicatie optimaal plaatsvindt.

Hoe werkt cloud fax?

Een fax versturen gaat eenvoudig door het opstellen van een e-mail met bijlage en deze te sturen naar 0123456789@cloudfax.com. Daarnaast kan cloud fax ook direct vanuit een MFP gebruikt worden. Op deze manier is de werkwijze voor medewerkers hetzelfde zoals ze gewend zijn, zonder dat men doorheeft dat de fax op de achtergrond via de cloud wordt verstuurd. Enige vereiste is dat de MFP in staat is e-mailberichten af te handelen, de rest wordt in de cloud afgehandeld.

Voordelen
  • Besparing op onderhoud- en exploitatiekosten van ‘klassieke’ faxapparatuur
  • Uw gefaxte documenten zijn juridisch geaccepteerd
  • Huidige faxnummers behouden door eenvoudig te routeren
  • Eenvoudig via SMTP een fax versturen vanaf een MFP
  • Vertrouwelijke documenten zonder zorgen ontvangen en versturen
  • Geen jaarlijks server software-support contract
Eenvoudig pay-per-use en elke maand een overzicht.

Met Cloud Fax heb je geen kosten meer die behoren bij een klassieke faxserver en betaal je gewoon lekker eenvoudig per gebruik. Net zoals bij je telefoon abonnement krijg je per maand een overzicht van het gebruik. 


 

Benieuwd welke mogelijkheden wij voor jouw organisatie kan bieden?
Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie of testperiode.