eID eIDAS

NIEUW! Identificeren met Elektronisch ID (eID).

Blog

NIEUW! Identificeren met Elektronisch ID (eID).

Veilig mailen wordt een stuk eenvoudig omdat gebruikers van Cryptshare straks niet per se wachtwoorden moeten gebruiken. Cryptshare komt met de nieuwste ontwikkeling, ondersteuning van het eID voor het veilig uitwisselen van informatie. Het elektronische ID, is een bewijs van identiteit in digitale vorm. Concreet betekent dit een handig bewijs dat je echt bent wie je beweert te zijn.

Secure Mail wordt door verschillende leveranciers aangeboden met daarbij steeds een eigen vorm van wachtwoord uitwisseling. Voor gebruikers een hele klus om alle wachtwoorden bij te houden, zeker als ze vanaf meerdere Secure Mail oplossingen berichten ontvangen. Ondersteuning van de algeme Europese eIDAS standaard resulteert in een eenvoudigere afhandeling van beveiligde mails en een modern alternatief voor het wachtwoord.

Wat is eIDAS?

Sinds 2016 hebben de lidstaten van de Europese Unie een regeling getroffen die het gebruik van elektronische ID voor hun burgers op de digitale markt mogelijk maakt. Dit zorgde voor een gestandaardiseerde basis om niet alleen bedrijven en instellingen, maar ook gebruikers, te helpen met het toevoegen van veiligheid en traceerbaarheid aan elk digitaal proces.
De zogenaamde eIDAS-verordening* heeft geleid tot een groot aantal nationale aanbieders van eID’s die aan de eisen voldoen. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld DigiD, iDIN en eHerkenning. Deze voldoen allemaal aan dezelfde veilige norm. Tegenwoordig kunnen deze eID’s worden gebruikt voor authenticatie wanneer er wordt gecommuniceerd met autoriteiten, banken, instellingen in de gezondheidszorg, enzovoort.

*eIDAS staat voor electronic IDentification, Authentication and trust Services

Veilig mailen en grote bestanden delen met Cryptshare. Volledig AVG compliant.