Veilig informatie delen

Zo deel je informatie op een veilige manier

Blog

Zo deel je informatie op een veilige manier

Dropbox, WeTransfer of Google Drive, bestanden delen via externe (prive) applicaties blijkt een steeds groter probleem te worden binnen organisaties. Je zou denken dat na de intrede van AVG-wetgeving afgelopen jaar de meeste organisaties de nodige stappen zetten om zichzelf tegen datalekken en hackers te beschermen. Veilig bestanden delen binnen de organisatie staat daarom ook steeds hoger op het lijstje van elke IT-manager.

Iedereen verwacht van de afdeling IT dat ze proactief zijn in het signaleren en beperken van risico’s met betrekking tot het gebruik van ‘employee technology’. ‘Dit zijn alle apparaten en software die medewerkers vanuit thuis meenemen en een mogelijke bedreiging kunnen vormen voor de organisatie.

Het gevaar kan ontstaan in een actie de ze moeten doen om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het delen van bestanden. Samenwerken aan inhoud met partners, klanten en andere is een goede zaak, behalve wanneer het bedrijfsinformatie in gevaar brengt. En dat kan gebeuren wanneer medewerkers ongeautoriseerde en niet-geverifieerde persoonlijke apps voor het delen van bestanden gebruiken voor het opslaan en delen van bedrijfsinformatie, zoals DropBox of WeTransfer. I

Infographic Hoe zit dat in de praktijk?
M-Files ondervroeg honderden medewerkers van diverse organisaties. Ze kwamen tot de conclusie dat het probleem groter is dan de meeste bedrijven denken. Onderstaande infographic illustreert de onderzoeksresultaten, en laat zien hoe je de risico‘s voor je organisatie kunt verkleinen.

Veilig bestanden delen

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers veilig bestanden delen binnen en buiten de organisatie?
De Intelligent Information Management (IIM) oplossing van M-Files laat medewerkers eenvoudig content benaderen en delen, zonder dat de veiligheid van vertrouwelijke informatie in gevaar komt. Autorisatie wordt namelijk gecontroleerd aan de hand van object specifieke rechten. Maak slimme workflows en bewaar al je informatie veilig op één centrale plek.