allip_blog_v2-381a8yaa69vcef6fu0tgcg

De verhuizing naar All-IP. Ben je er klaar voor?

Blog

De verhuizing naar All-IP. Ben je er klaar voor?

Telecomproviders in Europa migreren traditionele ISDN- en analoge lijnen naar IP. Dit betekent dat veelal internet, telefonie en fax over één verbinding verwerkt wordt (All-IP). Het einde van een tijdperk is nabij en heerst er tegelijkertijd ook nog veel onduidelijk over wat er komen gaat. Zo is er geen garantie dat alle IP-netwerken de volledige ondersteuning bieden voor fax-over-IP. Hierdoor wordt de kans groter dat er problemen gaan ontstaan door pakketverlies, latentie, jitter en roaming van netwerken.

K-n j- d-ze zi- b-gr-jp-n?

VoIP
Een Voice over IP gesprek is nog relatief makkelijk te volgen als het geluid even vervormt of als er een paar tienden seconden stilte valt. Maar als er bij een fax transmissie 1 belangrijk pakketje wegvalt zal de fax zeer waarschijnlijk mislukken. Kortom: hoeveel irritatie ga je accepteren als er haperingen ontstaan in de communicatie of opdrachten vertraging oplopen? Of wanneer er handmatige interventie benodigd is en de klanttevredenheid achteruit holt? Grote kans dat je het afgelopen jaar al meer problemen ervaart dan voorheen met het succesvol versturen en ontvangen van faxen

Kies voor Cloud
Maak je organisatie klaar voor All-IP en kies voor Hybride of Cloud. Bij een Hybride oplossing wordt er eenvoudig een koppeling gerealiseerd tussen de bestaande faxserver en het Cloud Fax Platform. Daarentegen ben je met een volledige Cloud oplossing af van alle hardware investeringen zoals ISDN en analoge Fax Gateways en verwerk je binnen een paar seconden snel en veilig al je faxen.

Faxen in de cloud: een aantal voordelen

  • Razendsnel en betrouwbaar versturen en ontvangen
  • Huidige faxnummers behouden d.m.v. doorschakelen of porteren
  • Snel gerealiseerd inclusief eventuele upgrade faxserver (hybride)
  • Eenvoudig via SMTP een fax versturen, ook vanaf een MFP

Op zoek naar een oplossing om de kwaliteit en bereikbaarheid van fax te waarborgen?
Bekijk dan onderstaande pagina en neem contact met een van onze consultants op.