ECMsolutions aangesloten bij Nederland ICT.

ECMsolutions aangesloten bij Nederland ICT.

Sinds september 2018 is ECMsolutions officieel aangesloten als partner bij de brancheorganisatie.
Al jarenlang werkte ECMsolutions onder de algemene voorwaarden van Nederland ICT, maar sinds kort zijn we officieel aangesloten bij de brancheorganisatie. Daarnaast zijn er nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de VN.

Nederland ICT
Nederland ICT is dé ICT-brancheorganisatie van Nederland. Nederland ICT zet zich in voor een optimaal ondernemingsklimaat voor bedrijven die de digitale economie vorm willen geven. Het aansluiten bij Nederland ICT heeft een belangrijk doel voor ECMsolutions: het starten van nieuwe duurzame initiatieven, onze expertises te verbreden en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Sustainable Development Goals (SDG)

De Sustainable Development Goals (SDGs), ook wel Duurzame Ontwikkelingsdoelen genoemd, zijn door de Verenigde Naties vastgesteld als nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

  • SDG 7: Betaalbare en duurzame energie
    Energie is een van de grootste problemen en uitdagingen van deze eeuw. We halen te veel energie uit kolen, olie en gas. Deze grondstoffen raken een keer op en de brandstof veroorzaakt klimaatverandering. Ten minste 60 procent van de uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door energie.

Toekomst

ECMsolutions is al sinds 2014 bezig met de omslag van fossiele, milieubelastende energiebronnen naar duurzame zonnestroom. Het kantoorgebouw wordt volledig voorzien van duurzame energie, opgewekt door ongeveer 10.000 m2 zonnepanelen. Daarnaast is het wagenpark van ECMsolutions volledig voorzien van elektrische auto’s om de CO2-uitstoot te minimaliseren en worden ook de laadpalen voorzien van zonnestroom.
De komende jaren heeft ECMsolutions nieuwe doelen gesteld om haar energieverbruik nog verder te minimaliseren en over te gaan naar een volledig duurzaam werkklimaat.

Copyrights ©2018: Metastore Nederland B.V. h.o. ECMsolutions